Veilige entreemat systemen

Tactiele begeleidingssystemen in entrees voor blinden en slechtzienden

Vooral in openbare gebouwen zijn visuele begeleidings- en oriëntatiesystemen in entrees essentieel. Voor slechtzienden zijn echter extra tactiele systemen nodig voor de oriëntatie. Wij hebben een veiligheidsconcept ontwikkeld en geïntegreerd in onze entreemat systemen om slechtzienden direct bij binnenkomst hun weg in het gebouw te kunnen laten vinden.
Door de combinatie van de Top Clean aluminium entreemat systemen met blindegeleide profielen ontstaan individuele barrière vrije oplossingen.
Voor de geleide functie worden verschillende inlage toegepast in structuur en kleur, de profielen worden vervolgens in tegengestelde richting van de standaard mat gemonteerd. Dit tactiele begeleidingssysteem kan gemakkelijk worden waargenomen door de voeten of met de blindenstok. Het door meerdere zintuigen waargenomen systeem verhoogt het veiligheidsniveau.

Toepasbaar met ieder Profiel
Het ontwerp van ons begeleidingssysteem volgens DIN 18040-1 kan worden geïntegreerd in ieder individueel architectonisch plan. Het systeem is toepasbaar voor iedere Top Clean entreemat. Een verscheidenheid aan varianten van naaldvilt, schraap- en borstelprofiel is leverbaar in talrijke kleuren en verschillende profielhoogtes. Daarnaast kunnen de aluminium profielen worden voorzien van een poedercoating in iedere RAL-kleur.

Maatwerk voor binnen- en buitengebruik
Het Top Clean programma biedt oplossingen voor binnen- en buitengebruik, met normaal en zwaar voetgangersverkeer, op maat gemaakt in iedere afmeting. Speciale vormen met uitsparingen, diagonalen of rondingen worden op aanvraag aangebracht geleverd. Geluiddempende rubberen profielen aan de onderzijde van de mat voorkomen hinderlijk loopgeluid.